måndag 7 maj 2012

American cupcakes!

De här cupcakesen är nog dom godaste jag gjort och dom är inspirerade av min favoritsmak på B&J- The vermonster (världens bästa!) Det här är därför cupcakes med kanderade pecannötter och lönnsirapsfrosting.

Muffins med kanderade pecannötter:
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker

100 g smör
1 dl mjöl

3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Liiite salt

Ca. 50 gram pecannötter
Ca. 1,5 dl floursocker

Ugnen ska vara på 175 grader. Vispa ihop dom 3 första ingredienserna till ett pösigt o vitt fluff.
Blanda mjölken med smält smör o rör i.
Dom 3 sista ingredienserna ska blandas ihop för sig själva innan de vänds ner i smeten. Om du vill ha citron i så blandar du i det sist.

Kandera pecannötterna genom att "steka" nötterna i floursockret. Rör om ordentligt ända tills sockret är helt smält och lägg sedan ut nötterna på ett bakplåtspapper för att det ska torka.

Jag tycker det blir allra mumsigast om man har nötter både inne i muffinsarna och uppe på dem. Då fyller du formarna först till 1/3, lägger i några nötter och fyller sedan på med smet till 2/3. In i ugnen i mellan 15-25 minuter beroende på ugn.

Lönnsirapfrosting:
115 g smör
Ca. 5,5 dl floursocker
Lönnsirap efter smak

Rör ihop smöret med lite floursocker i taget. När smörkrämen börjar bli lite mer slät häller du stegvis i lönnsirap. Lönnsirapen gör det också lättare att röra ihop allt till en slät och lättjobbad frosting!
Mumsa lugnt:)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar